Bicek zostáva v Kladne, "rytieri" získali aj Obdržálka zo Skalice

02.05.2012 Celý región

Kladno 2. mája (TASR) - Slovenský hokejový útočník Jiří Bicek sa s vedením HC Rytíři Kladno dohodol na predĺžení zmluvy o ďalšiu sezónu s možnosťou ročnej opcie. Kladno súčasne získalo zo slovenského klubu HC 36 Skalica 25-ročného krídelníka Petra Obdržálka.

Tridsaťtriročný Bicek doteraz v Kladne pravidelne nastupoval v elitnej formácii Pavla Pateru. "Jiří Bicek je jednou z kľúčových postáv nášho tímu, dokáže vniesť pohodu do hry aj do kabíny. Jeho skúsenosti sú neoceniteľné a sme veľmi radi, že sa aj napriek inej ponuke rozhodol znova pre nás," cituje oficiálny klubový portál športového sekretára Martina Vejvodu.

Slovenský útočník, ktorý má povesť výborného korčuliara, vyjadril záujem zotrvať v Kladne už po skončení play off. "Už predtým som sa netajil tým, že mám záujem tu hrať aj ďalej. Naštartovali sme tu zmeny k lepšiemu, aj preto by som rád zotrval," poznamenal Bicek.

Košický rodák v Kladne odohral počas dvoch posledných ročníkov 97 extraligových duelov, v ktorých zaznamenal 56 kanadských bodov (30+26). V minulosti pôsobil v AHL a NHL, s tímom New Jersey Devils sa v roku 2003 dokonca radoval zo zisku Stanleyho pohára. Po návrate zo zámoria od sezóny 2004/2005 nastupoval v slovenskej, fínskej, švajčiarskej a švédskej lige. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta v rokoch 1997 a 2009.

Ofenzívnou oporou Kladna v novej sezóny by mal byť aj Obdržálek, ktorý sa do rodného kraja vrátil s povesťou ôsmeho najlepšieho kanoniera slovenskej extraligy. Vo farbách Skalice zaznamenal 16 gólov a 34 asistencií.
 

Vyberte región